Gathering Of Kings – Enigmatic

Tredje fullängdaren från projektet som blev ett band med permanenta medlemmar levererar här ännu ett starkt skivsläpp med Victor Olsson bakom de suveräna låtsnickerierna. Rockoperakonceptet från debuten känns numera gått över till en helgjuten melodisk rockgrupp. Jovisst finns här en hel hög eminenta vokalister såsom en av Sveriges enligt mig bästa rockrösterna Tobias Jansson, Thomas ”Plec” Johansson och co får det ända här att kännas som ett homogent bandframförande.

Ett av favoritspåren får vi med gästande bandet One More Time (Nanne Grönvall, Maria Rådsten, Peter Grönvall) och låten Feed You My Love, ett medryckande poprockalster med tungt komp och diverse härliga utsvävningar. Clone Trooper –  en riktig rockdängare med tyngd i massor och visst kan man höra en del av det nedlagda svenska bandet Cloudscape på sina ställe ! How The Mighty Have Fallen – när man blandar folkliga toner med rock/metal så uppenbarar sig en viss nordisk kombination som tilltalar. New Life – detta måste ändå vara en typisk AOR- skapelse som vi lyssnade om och om igen tiden det begav sig, minnenas ”television” eller då snarare vinylens är ett faktum i positiv bemärkelse! Här finns egentligen inget svagt kort utan rakt igenom starka melodiska skapelser som dessutom gör en på glatt humör.

Åttio / nittiotalets AOR och den melodiska rockscenen återges här i modern tappning med bravur och vilken sådan!

Gathering Of Kings – Enigmatic
RN Records

 1. Galacticus
 2. Vagabond Rise
 3. Here Be Dragons
 4. Firefly
 5. How The Mighty Have Fallen
 6. A Rainbow And A Star
 7. The Prophecy
 8. Feed You My Love (feat. One More Time)
 9. Clone Trooper
 10. Long Kiss Goodnight
 11. New Life
 12. Lionheart
 13. Fool’s Cabaret (CD Bonus Track)

https://www.facebook.com/gatheringofkingssweden

Gathering Of Kings hemsida

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.