DIM GRAY – FIRMAMENT

Musiken beskrivs som genren artrock och här kan man bara hålla med där den atmosfäriska ljudbilden är ett slående inslag genom hela albumet. Oslobaserade trion levererar en helgjuten fullängdare ofta lågmäld men ändå full med små nyanserade inslag, ibland drar dem fullt ut i pampiga symfonipartier som sedan går över till det mer stillsamma. Indie rock med en del popdrag är också stundtals en bra beskrivning på vissa av låtarna där ibland tankar går till australienska duon Savage Garden. I de mer symfoniska partierna känns Italienska Nosound som en bra jämförelse och på spåret 52~ får vi klockrena Sylvan vibbar. Måste även få framhäva avslutande tillika favoritlåten Meridian, ett trollbindande och majestätiskt stycke musik vilken gärna går på ”repeat”.  

Ett albumsläpp för den som söker rogivande musik men ändå full med upptäckarglädje.

Håkon Høiberg guitars, sång
Oskar Holldorff sång, keyboards
Tom Ian Klungland trummor sång

https://www.facebook.com/DimGrayMusic

DIM GRAY – FIRMAMENT
English Electric Recordings

1 Mare
2 Ashes
3 Undertow
4 Avalon | The Tide
5 52~
6 Abalus | In Time
7 Long Ago
8 My Barren Road
9 Cannons
10 Iron Henry
11 Firmament
12 Meridian

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.