Hexed – Pagans Rising

På listan tjej-frontade metalband har alltid Within Temptation varit en favorit. Hexed med urstarka vokalisten Tina Gunnarsson i spetsen är ”svenska dito” inte långt ifrån. Beskrev på debuten Tinas röst likt Fia Kempe i The Great Discord, bör tillägga stundtals får man även definitivt vibbar från Sharon Janny den Adel i nämnda Within Temptation, med andra ord ett brett register utöver det vanliga.  

På andra fullängdaren med Uppsalabaserade metalbandet Hexed har nu tungskruvarna dragits åt med tyngre metal. Fortfarande presenteras här pompös metal med en del progressiva inslag men betydligt tyngre än på debuten Netherworld. Förutom produktionen, den homogena tillika massiva ljudmattan är även Stellan Gunnarssons growl på sina ställen en bidragande faktor. Vi får här ett helt knippe medryckande tunga alster där favoriten Stigma Diaboli sticker ut och Sveriges svar på  WT är ett faktum 🙂

Hexed – Pagans Rising
ViciSolum Productions

  1. Pagans Rising
  2. Resurrection
  3. Stigma Diaboli
  4. Repentance
  5. Incantation
  6. Prophecy
  7. Symphony of Tragedy
  8. Blasphemy
  9. Dark Storm
  10. Moorfield

https://www.facebook.com/hexedmetal

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.