Major Parkinson – Valesa – Chapter 1: Velvet Prison

Norska Bergenbaserade bandet Major Parkinson presenterar här ett knippe majestätiska, pompösa, filmiska, teatraliska och lekfulla alster med sinnrika övergångar i en rad olika genrer som pop, alternativ rock och elektronisk rock, allt med en progressive ”touch” fast egentligen är musiken något svårdefinierbar då den kombinerar nämnda musikstilar på Major Parkinsons unika sett. Vi bjuds här på hela sjutton spår i varierad längd och ett helt spektra musikalisk bredd.

Exempelvis Ride In The Whirlwind ett kort stycke med klassiskt pianospel vilken snillrikt går över till Live Forever där vi får 80-talets synthpop och vissa igenkännande drag från Phil Collins trumtakter. Fantasia Me Now! med vibbar från Queen intro och ett lekfullt genreöverstigande Major Parkinsons musik tar vid. Korta men ack så grymma låten Sadlands, en liveupptagning?! och jag påminns av deras spelning på ProgPower Europe för några år sedan, även på scenen levererar bandet ett unikt framträdande”. Jonah albumets kanske mest pompösa akt inklusive vacker körsång likt en gospelkör ger känslan av en berättande historia liksom flertalet spår på albumet, den avslutas med snygg övergång till nästa alster Velvet Moon. Kort sagt här finns massor att upptäcka både för oss nostalgiker och den yngre generationen.

Ett musikaliskt berättande album som levererar massor av upptäckarglädje i diverse musikstilar och ändå i ett väl sammansatt koncept med ypperlig produktion, så släpp alla fördomar hur en låt bör vara uppbyggd och följ med i en synnerligen underhållande resa.

Major Parkinson – Valesa – Chapter 1: Velvet Prison
Apollon Records

Goodbye Blue Monday
Behind the Next Door
Saturday Night
Ride in the Whirlwind
Live Forever
Sadlands
Intermezzo
Jonah
Velvet Moon
Irina Margareta
The House
The Room
Posh-Apocalypse
MOMA
Lemon Symphony
Fantasia Me Now!
Heroes

https://www.facebook.com/majorparkinson/

Betyg: 9/10

Conny Myrberg

Major Parkinson ProgPower Europe 2018

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.