Wizrd – Seasons

Norska Wizrd släpper idag sin debut med titeln Seasons via Karisma Records, ett album med många vibbar från förr. Här presenteras ett hopkok av stilar exempelvis retrorock som vi idag kallar genren, även psykedeliska inslag och mer jazziga. Sången med sitt eko får definitivt fram 60-70 tals känslan, tänker på band som America och på sina ställen Blue Öyster Cult. Att bandet har en bakgrund inom jazzen går inte att ta miste om, själv föredrar jag de lite mer renodlade partierna men visst när bandet går helt loss med experimentlusta ala 60-70 talet är man ju såld.  Inledande låten Lessons tillsammans med Divine är favoriterna i ett album fullt av härliga retroinslag och finurliga låtsammansättningar.

En musikalisk tidsmaskin som väcker goa minnen.

Wizrd – Seasons
Karisma Records

Lessons
Free Will
Spitfire
All is it should be
Show Me What You Got
Fire & Water
Divine
When You Call

https://www.facebook.com/WIZRDTHEBAND

Betyg: 6.5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.