Caravela Escarlate -III

Brasilianska trion Caravela Escarlate släpper nu som titeln förtäljer sin tredje fullängdare via norska Karisma Records med influenser från 60/70-talets psykedeliska rock. Likt en tidsmaskin får vi inte bara en hel hop musikaliska vibbar även produktion och sound med dåtidens populära ekon. Sju alster samt två helt instrumentala där hammondorgeln ”kan vara synth” tar över sången och den lite flummiga låten Mandala talar här sitt tydliga 70-tals språk. Texterna sjöngs på hemspråket portugisiska och även m jag inte förstår ett ord passar det harmoniera till fullo. På flertalet spår som avslutande Fitro dos Sonhos får vi även en del härliga Emerson, Lake & Palmer vibbar med summan av kardemumman ett album för nostalgiker och kanske den yngre generationen som vill upptäcka musik i alla des former.

Caravela Escarlate-III
Karisma Records


1 Bússola do Tempo
2 Castelos do Céu
3 Sonhos Medievais
4 Mandala
5 Cruz da Ordem
6 Ciclos
7 Fitro dos Sonhos

https://www.facebook.com/caravelaescarlate

https://caravelaescarlate.bandcamp.com/

Betyg: 7/10
Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.