eMolecule – The Architect

Före detta Sound of Contact medlemmarna Simon Collins och Kelly Nordstrom återvänder här med nya bandet eMolecule och debuten The Architect. Duon började med fullängdaren sommaren 2020 som även kom att bli ett konceptalbum i Science fiction miljö, nu släpps den på InsideOut med rätt så höga förväntningar av undertecknad. Albumet sträcker sig över en bred musikaliskt spektra med den progressiva rocken som bas. Efter en första genomlyssning kändes låtmaterialet något spretigt utan att för den skull vara dåligt. Det dröjer dock inte länge innan konceptet faller på plats med en rad geniala verk. Att Simon är en ypperlig trumslagare och Kelly är bra gitarrspelets ädla konst är för flertalet ingen hemlighet, på albumet visar herrarna att de även behärskar övriga instrument och modern teknik som idag finns tillgänglig.


Duon presenterar låtar med tunga progmetal -sektioner som på inledande eMolecule och The Architect. Mer rakare melodisk rock inklusive tunggung basslinga får vi med underbara Beyond Belief där en del Pure Reason Revulotion vibbar kan skönjas. Awaken är ett av albumets vackraste alster med en atmosfärisk ljudbild och ett melodiskt My You där Simons sång får en mer akustisk plats. Moment of Truth med inledande filmiska musiksekvenser och tankar går till serier som Westworld, förövrigt ett helt suveränt låtsnickeri och en favorit. Mastermind är kanske ändå den som mest representerar plattan med alla dess ingredienser.


En debut med många musikaliska skatter.

Simon Collins – Sång, trummor, keyboards, Sound Design/Programmering
Kelly Nordstrom – Gitarr, bas, sång, keyboards, Sound Design/Programmering

EMolecule.official | Facebook

eMolecule – The Architect
InsideOutMusic

eMolecule 10:43
The Architect 6:05
Prison Planet 4:58
Mastermind 8:39
Dosed 5:07
The Turn 5:56
Awaken 5:09
Beyond Belief 4:47
The Universal 6:03
My You 5:27
Moment of Truth 6:56

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.