Big Big Train – Ingenious Devices

Inför stundande turné släpper Big Big Train albumet Ingenious Devices, ett vad jag förstår hyllningsalbum till den nu bortgångne vokalisten David Longdon. Plattan består av alternativa versioner av bandets klassiska tillika episka låtar Brooklands, Voyager och East Coast Racer. Här finns även ett kortare ej ännu utgivet orkesterstycke The Book Of Ingenious Devices. Avslutande tillika livespåret med nya sångaren Alberto Bravin får representera en övergång till Big Big Trains fortsatta musikaliska resa.

Skivan spelades in med en sjutton ”man” stark stråkorkester i Londons berömda Abbey Road Studios och även om jag inte är så beivrad i bandets katalog känns detta definitivt som en värdig hyllning till David Longdon med dess suveräna produktion, finstämda arrangemang och med fingertoppkänsla blanda in de symfoniska inslagen kontra Longdons sång. Tre episka spår har fått ytterligare en dimension.

Atlantic Cable –  en vacker liveversion med Alberto Bravin bakom micken sätter ribban högt inför nästa Big Big Train era och kommande konserter vilka även når Sverige med tre spelningar inklusive min hemstad Göteborg där även jag kommer att befinna mig 🙂

Big Big Train – Ingenious Devices

01 – East Coast Racer 2023
02 – The Book Of Ingenious Devices
03 – Brooklands
04 – Voyager
05 – Atlantic Cable (Live)

Atlantic Cable by Big Big Train – live at Friars, Aylesbury, UK in September 2022 – YouTube

Big Big Train Facebook

Betyg: 9/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.