Steve Lukather – Bridges

Gitarristen Steve Lukather behöver här knappast någon presentation, som den enda bestående medlemmen i Totos 45 år långa karriär samt soloalbum och dessutom medverkat i tusentals album som studiemusiker har Steve minst sagt satt sin prägel på den melodiska rocken. Med Steve Lukathers egna ord ville han med sitt nionde soloalbum bygga en musikalisk bro mellan sina soloplattor och Totos musik nu när gruppen aldrig mer kommer göra ett nytt studioalbum.

På plattan medverkar nuvarande och tidigare medlemmar av Toto som David Paich, Joseph
Williams, Simon Phillips, Shannon Forrest, Randy Goodrum och Stan Lynch med flera.  De flesta låtarna är skrivna tillsammans med Joseph Williams och David Paich så ja här får vi Toto i mängder med en fingertoppkänsla från Lukathers något mera progressiva /jazz influerade album. Not My Kind Of People och ett grove presenters utan dess like dessutom med Toto vibbar, Jeffrey  Porcaro ”RIP”  forne Toto trummisen speciella sett att hantera taktsektionen känns fortfarande ha en del i ”Toto” soundet . Take My Love och vi får vår beskärda del av soulrock. All Forevers Must End ett lugnt alster med finstämda gitarrer och Burning Bridges som kanske kan sammanfatta bron mellan Steve Lukathers solo och Toto!?

Ett synnerligen välproducerat album med vibbar från både Steve Lukather solo och Toto.

Steve Lukather – Bridges
The Players Club

Far From Over
Not My Kind Of People
Someone
All Forevers Must End
When I See You Again
Take My Love
Burning Bridges
I’ll Never Know

http://www.stevelukather.com/

Facebook

Betyg 8,5 /10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.