Doris Brendel and Lee Dunham – Pigs Might Fly

Doris Brendel fortsätter den inslagna linjen från de senaste albumen inklusive samarbetet med multiinstrumentalisten Lee Dunham. Musiken kretsar med tvära kast mellan olika genre då på Brendel och Dunham så speciella sätt. Pigs Might Fly mixas av Lee Dunham själv medans Mastering” görs av en för mig favorit gitarrist John Mitchell.

Alternative rock, progressive metal, pop, folkmusikinspirerand rock ja stilarna är många och kan härledas till flertalet kända musiker och band. En av favoritlåtarna Ghost har i princip alla nämnda stilar inklusive tempoväxlingar och ändå känns den som ett välballanserat alster då på Brendel/ Dunham unika sätt. I Saw You representerar en helt annan sida från dem båda med det melodiska i centrum där Dunhams grymma gitarrspel och Doris säregna lite raspiga röst förgyller oss lyssnare och visst finns här lite vibbar från Led Zeppelin i kompsektionen . Still Waters leder oss till ett bluesinspirerade alster och en viss Beth Hart kommer i åtanke, ja här finns många musikaliska sidor representerade från Brendel/Dunham med mängder av kvalitativa infallsvinklar.

Doris Brendel som även behärskar piano samt flöjt till fullo är ändå den sammanhållande länken med sin karismatiska inlevelse i var textrad. En unik röst med det konstnärliga i centrum.

Doris Brendel and Lee Dunham – Pigs Might Fly
Sky-Rocket Records

 1. Pigs Might Fly 6.48
 2. Better the Devil You Know 5.42
 3. Fight Fire with Fire 4.38
 4. Good Deed of the Day 6.29
 5. Ghost 5.53
 6. I Saw You 5.07
 7. Rock and a Hard Place 4.58
 8. Rorschach 6.37
 9. Still Waters 7.15
 10. Truth Needs no Colours 4.53
 11. White Rose 5.37

Facebook

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.