Erland Dahlen – Racoons

Norske trumslagaren Erland Dahlen är ju direkt ingen duvunge, med en medverkan på över 300 album i olika genre kommer nu hans soloalbum nummer fem med titeln Racoons. Musiken kretsar överlagt kring den symfoniska rocken med fin fina atmosfäriska ljudmattor där kanske inte så konstigt taktsektionen får en betydande framtoning liknande en Phil Collins produktion, även Peter Gabriel som framhäver de afrikanska takterna i sin musik kommer i åtanke. Stundtals får vi här även en del inspirerande inslag med elektronisk musik där Jean-Michel Jarre borde vara en inspirationskälla.

Visserligen ett helt instrumentalt (dock ett litet inslag med norskt tal) album men för ovanlighetens skull saknar jag inte sången, här finns instrumentala inslag som tar över den rollen och ett musikaliskt hopkok från de uråldriga folktonerna till dagens symfoniska/elektroniska rock med mystiken som gemensamma nämnare och ett album som kommer tilltala flertalet fans i olika musikaliska genre.

Erland Dahlen – Racoons
Is It Jazz? Records

1.Sun pt. 1
2.Stride
3.Auto
4.Slow
5.Mud
6.Foggy
7.Sun pt. 2

Racoons | Erland Dahlen (bandcamp.com)

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.