Today Was Yesterday – Today Was Yesterday

Duon Today Was Yesterday med Ty Dennis och Angelo Barbera presenterar här sitt debutalbum med målet att skapa tidslöds musik mellan musikstilar och generationer. Vi får bl.a. vibbar från band som It bites, Japan, Led Zeppelin, Genesis och Peter Gabriel så där finns mycket musikgodis för flertalet fans av nämnda band.

På gästlistan finner vi namn som Ed Roth, Robby Krieger och inte minst Alex Lifeson (Rush) som medverkar på sex av spåren. Inledande Grace blandar tunga Led Zeppelin toner med mera neuprogressiva där sången känns nära Ray Wilson och jag tänker då på Genesis plattan Calling All Stations. På nästkommande spår A Louder Silence och On My Own presenteras mer återhållsamma grove-takter med utstickande gitarrspel och Barberas vokala snuddar på sina ställen likt en viss herr Peter Gabriel.  Albumet fortskrider med musik förknippat till både 70- 80 talets rock samt nutidens neuprogressiva band. Avslutande My New Low är kanske ända favoritspåret av en hel hög kvalitativa låtar då åter med goa vibbar från Genesis albumet Calling All Stations.

Today Was Yesterday – Today Was Yesterday
Music Theories Recordings / Mascot Label Group

  1. Grace (feat. Alex Lifeson)
  2. A Louder Silence (feat. Alex Lifeson)
  3. On My Own (feat. Alex Lifeson)
  4. I Take All (feat. Ed Roth)
  5. My Dog Is My God (feat. Alex Lifeson)
  6. Faceless Faraway Song (feat. Alex Lifeson)
  7. If I Fall (Silly Games) (feat. Robby Krieger)
  8. Rukus
  9. Borrowed
  10. My New Low (feat. Alex Lifeson)

Today Was Yesterday (1) Facebook

Betyg: 7.5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.