FRAGMENT SOUL – Galois Paradox

Debuten Axiom Of Choice från 2021 gjorde ett stående intryck på undertecknad, här får vi nu ytterligare ett med Ep´n Galois Paradox. Fortfarande gäller fokus på det atmosfäriska i centrum med tung mörk progressiv metal om än med flera drag åt doom. Nya namn bakom micken får vi med Mark Durkee och Tamara Filipovic vilka stämmor passar utmärkt tillsammans, deras sång är rätt återhållsam och bidrar med den äran till den inslagna ljudbilden. Inledande Eternal Night in Death är en enda lång tung njutning som efterföljs av All That I Despise där inledningsvis pianot får stå i centrum och sedan tar Mark Durkee vid huvudakten med det vokala som har vissa drag åt en viss herr Mikael Åkerfeldt. Ett njutbart stycke med diverse taktändringar som behagar.

The Pain Ceased levererar stundtals mer åt en akustisk ljudbild vilket blandas upp med mer svulstiga stycken och den vokala duon visar här prov på hur bra deras röster passar musiken . A Faceless God ger oss definitivt härliga vibbar från Klone som förgylls med Tamara Filipovic ljuva stämma. Plattans vackraste skapelse om än kortaste alster A Faceless God där piano och Tamaras behagliga sång strålar samman i ett atmosfärisk balladliknande stycke.

FRAGMENT SOUL ger oss musik i klass med Katatonia, på sina ställen känns Opeth rätt nära eller varför inte Klone och tycker ni om nämnda band bör detta definitivt vara något för er!

  1. Eternal Night in Death
  2. All That I Despise
  3. The Pain Ceased
  4. A Faceless God
  5. This Empty Dream

Sång Marc Durkee
Sång Tamara Filipovic (Vila)
Bas Spiros Georgiou
Gitarr Dimitris Louvros
Trummor Stefanos Meletiou
Keys/Piano Achilleas Adamidis

FRAGMENT SOUL1) Facebook

Betyg:  8,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.