Flying Colors – Second Flight: Live at the Z7

flying_colors_packshot_second-flight_live-at-the-z7
 Flying Colors – Second Flight: Live at the Z7

Att Flying Colors hunnit med två studioalbum och lika många liveutgåvor sedan debutplattan Flying Colors 2012 är smått ofattbart när man betänker medlemmarnas oupphörliga aktiviteter i grupper som Deep Purple, Steve Morse Band, Neal Morse Band, Transatlantic, Winery Dogs respektive Alpha Rev.

Det är den symfoniska progrocken som dominerar ljudbilden i det här föredömligt inspelade konsertdokumentet. Ljud- och bildkvalitén är klar som kristall. Genom melodiskt skimrande ”Open up your eyes” och den tredelade ”Cosmic symphony” känns Flying Colors som ett gott substitut till Transatlantic. Men det finns gott om exempel på hur gruppen söker egna stigar att vandra. Steve Morses närvaro ger gitarrslingorna en anstrykning av Deep Purple och ”Bombs away” har en härligt rockig tyngd som får mig att tänka på just Deep Purple. ”A place in your world” har visserligen en tjatig refräng men belyser å andra sidan Steves ofta bortglömda sejour i Kansas. Casey McPhersons bakgrund på den alternativa rockscenen som ger musiken en välkommen knuff i sidan. ”Shoulda, coulda, woulda” antar till exempel den lite ruffigare skepnad Spock´s Beard iklädde sig under början av 2000-talet när Neal Morse lämnade gruppen. Ett annat exempel på stilmässig variation är den nästan postpunkiga ”Mask machine” vilken gör sig klart bättre live än på albumet Second Nature. En annan låt som lyfter markant från sin studioversion är den svårdefinierade men lätt funkiga ”Forever in a daze”.

Men som sagt, det är den ståtliga symfoniska rocken man förknippar med Flying Colors och inget de gör är vackrare än ”Peaceful harbor”. I denna lätt Pink Floyd-majestätiska pärla visar gruppen på en potential som bara väntar på att blomma ut när Flying Colors tredje studioverk ser dagens ljus. Och när jag ändå uttalar förväntningar på nästa album kanske jag kan be om lite fräcka passningar till Steve Morse och Dave Larues tid i Dregs.

Flying Colors – Second Flight: Live at the Z7
Mascot/Music Theories Recordings

1. Overture
2. Open Up Your Eyes
3. Bombs Away
4. Kayla
5. Shoulda Coulda Woulda
6. The Fury Of My Love
7. A Place In Your World
8. Forever In A Daze
9. One Love Forever
10. Colder Months
11. Peaceful Harbor
12. The Storm
13. Cosmic Symphony
14. Mask Machine
15. Infinite Fire

 

https://www.facebook.com/flyingcolorsofficial/

Betyg: 8/10

Jukka Paananen

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.