Pendragon – Men Who Climb Mountains

Pendragon - Men Who Climb Mountains

Pendragon – Men Who Climb Mountains

Det är rätt många år sedan nu som jag fick upp ögonen för Nick Barret och hans Pendragon, då blev jag helt tagen av deras Neuprog album The World, The Wind of life, The Masquerade Overture och inte minst Not Of This World ”och de läckra omslagen”. Musiken skulle jag då nog beskriva som pompös neoprog med svulstiga ljudmattor och en fullständig ”orgie i fet produktion”. Senare fick vi musik i lite olika inriktningar och mitt intresse svalnade något. En nytändning kändes vara på väg och på senaste fullängdaren Passion verkade skaparglädjen återfinnas enligt mitt personliga tycke med både hårdare takter och livekänsla.

Och Men Who Climb Mountains då? Vid första intrycket kändes produktionen mer avskalad en de senaste och framförandet något nertonat, dock fastnade redan vid första lyssningen den så typiska Pendragon atmosfären som på låten Faces of Light och Barrets så karakteristiska vemodiga sång ” Faces of Darkness”. Nick´s ständige följeslagare Clive Nolan är också ett starkt bidragande plus till Pendragons musik där hans följsamma keyboard spel och ljudmattor förgyller som exempelvis For When the Zombies Come. Kanske favoritspåret på albumet Explorers of the Infinite tillsammans med Faces of Light visar Barret det som jag uppskattar mest hos bandet, Nick’s talang för finkänsliga melodier. När det gäller hans gitarrspel som borde få mer uppskattning enligt undertecknat säger vi bara, mycket NJUTBART!

Pendragon – Men Who Climb Mountains
Pendragon/Toff Records

1. Belle Ame (3:15)
2. Beautiful Soul (8:03)
3. Come Home Jack (10:51)
4. In Bardo (4:52)
5. Faces of Light (5:50)
6. Faces of Darkness (6:25)
7. For When the Zombies Come (7:33)
8. Explorers of the Infinite (11:09)
9. Netherworld (5:47)

http://www.pendragon.mu

 

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.