Osada Vida – The After-Effect

Osada Vida 2014

Osada Vida – The After-Effect

Det här är redan femte plattan enligt press-releasen men första bekantskapen för mig. En mycket angenäm sådan. Osada Vida är väldigt melodiösa men kan även helt plötsligt bli mer introverta. Jag gillar framförallt variationen i låtarna. Även om förra skivan kom redan förra året känns de genomarbetade. De kanske inte turnerar så mycket så de har tid att sitta i studion och skapa.

Hur som helst har de mycket fina gitarrpassager uppblandat med olika keyboardsound. Kanske inte vad man generellt kallar prog-rock utan mer åt prog-grunge-hållet. Jag hör en del Soundgarden, Pearl Jam samtidigt som jag hör Pink Floyd och modernare prog men även lite jazziga toner emellanåt.

Osada Vida är nyfikna och musikaliska och utforskar sina möjligheter att göra en så variationsrik platta som möjligt. Produktionen är luftig och fin och bra mixat så att alla i bandet kommer fram på ett bra sätt. Genomgående bra med några favoriter som inledande King of isolation och instrumentala Still want to prevaricate samt den lite coola I´m not afraid med sina jazziga undertoner. För att inte tala om Restive lull där de tar jazz-spåret fullt ut.

Osada Vida – The After-Effect
MetalMind Records

1.King of isolation
2.Sky full of dreams
3.Still want to prevaricate
4.Lies
5.Dance with confidence
6.I´m not afraid
7.Losing breath
8.Restive lull
9.Haters
10.No one left to blame

Facebook

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.