Wings – Venus and Mars

wings_venus and mars coverWings – Venus and Mars

Paul McCartneys största stund efter Beatles splittring 1970. Ja, rentav bättre än flera av Beatles plattor. För mig råder ingen tvekan, när jag lyssnar på ”Venus and Mars” från 1975. När den nu äntligen kommer i tjusigt ljudande remasterutgåva är det ett härligt återhörande. Svänget och glamkörerna i ”Rock Show”, sorgelunken i ”Letting Go”, soulrocken i ”Call Me Back Again”, ljuvt lättviktiga ”Listen to What the Man Said” – här bjuds 70-talspop och -rock av ädlaste märke. Men det är inte bara själva låtmaterialet som skapar sensation, utan dessutom den härliga variationsrikedomen. Ta bara kontrasterna mellan ”Rock Show”, den katedraliskt smäktande ”Love in Song” och storbandsjazziga ”You Gave Me the Answer” – tre kanonlåtar som via denna kontrastverkan blir ÄNNU bättre. För ett hängivet ”White Album”- och ”Abbey Road”-fan som mig passar albumets mångskiftande färgprakt och dess respektingivande ymnighet i komposition som hand i handske. Återutgåvan innehåller dessutom en extraskiva innehållande samtida singlar som ”Junior’s Farm” och mer udda nummer. Exempelvis är detta mig veterligt första gången vi får tillgång till studioversionen av ”Soily”, låten som sedan år 1977 hörts live som slutnummer på ”Wings over America”.

Wings – Venus and Mars
Concord/Universal

1.Venus and Mars
2.Rock Show
3.Love in Song
4.You Gave Me the Answer
5.Magneto and Titanium Man
6.Letting Go
7.Venus and Mars
8.Spirits of Ancient Egypt
9.Medicine Jar
10.Call Me Back Again
11.Listen to What the Man Said
12.Treat Her Gently-Lonely Old People
13.Crossroads Theme

Betyg: 10/10

Daniel Reichberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.