Jorn Lande & Trond Holter – Dracula swing of death

DRACULA Digipack artwork

Jorn Lande & Trond Holter – Dracula swing of death

Jorn är i gasen igen. Knappt har skivan med Russel Allen hunnit kallna så är det dags för nästa. Denna gång tillsammans med gitarristen Trond Holter. Följeslagaren från bandet Jorn ni vet. De har skapat en koncept-platta förärad ingen mindre än ärke-vampyren Dracula.

Skivan inleds med en musikalliknande liten sak som inte lämnar några större spår. Desto mer händer redan på andra spåret. Här får vi den episka hårdrock vi förknippar med Jorn. Kul att de väckt upp Gary Moore också för lite irländska tongångar mitt i låten. Väldigt Thin Lizzy och Black Rose. Det gillar vi ju.
Därefter kommer lite stumfilmsrock i Swing of death. Får mig att tänka lite på den gamla filmpärlan Rocky Horror Picture Show. Återigen lite irländska gitarrer mitt i allt.
Nu sänker vi tempot i Masquerade Ball men bara inledningsvis. Dramatiska utbrott följer låten igenom. Lite väl bombastisk för min smak kanske.
Jorn får vara lite elak i Save me och sjunger makalöst som vanligt. Han får här sällskap av en kvinnlig sångerska. Återigen lite insprängda irländska gitarrer! Annars väldigt Queen-inspirerad låt.
Nu kan ni som är nödiga gå på toaletten eller något. River of tears har en hyfsad refräng men förstörs av kakofonisk musik. En typisk hoppa över-låt.
Draculas drottning Queen of the dead avhandlas sedan i klassisk Jorn-stil. En okej låt men inte mer.
Kvinnan är tillbaka i Into the dark som är en mycket bra låt och en slags duett. Skivans hitlåt helt klart. Snyggt gitarrspel från Trond också. Nej, det är inte så Irländskt denna gång.
Men oj vilka galna gitarriff det vankas i True love through blood. Trond har fått hur många free spins som helst i studion och kör pålägg efter pålägg. Sa jag att den var instrumental? Nu gjorde jag det i alla fall. Duktigt spelat hur som helst.
Avslutande Under the gun (hem)-besöks återigen av kvinnan och är en hyfsad men lite tråkig pastisch att avsluta skivan med.

Sammanfattningsvis är skivans behållning i mina öron Walking on water, Into the dark och True love through blood. Tre bra spår så skivan får betyget klart godkänt!

Jorn Lande & Trond Holter – Dracula swing of death
Frontiers Records

1. Hands Of Your God
2. Walking On Water
3. Swing Of Death
4. Masquerade Ball
5. Save Me
6. River Of Tears
7. Queen Of The Dead
8. Into The Dark
9. True Love Through Blood (instrumental)
10. Under The Gun

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

2 svar på ”Jorn Lande & Trond Holter – Dracula swing of death”

  1. Jag håller med dig i mångt och mycket utom din kommentar om ”River Of Tears”. För mig var det inte en ”hoppa över låt”, snarare tvärtom. Får mig att tänka på Avantasia..

  2. ok, då gjorde dom den inte förgäves då! 🙂

    p,s, avantasia är också lite overkill ibland i min värld men ibland får de till det också förstås! bara kul att vi kan gilla lite olika låtar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.