Night Demon – Curse of the Damned

Night Demon - Curse Of The Damned - 2015

Night Demon – Curse of the Damned

Från Ventura utanför Los Angeles kommer Night Demon framrusande och de gör det på ett övertygande sätt. Denna energifyllda trio hämtar sin kraft från tidigt åttiotal då band som Iron Maiden och Saxon började röra på sig på allvar men dessa amerikaner stannar inte där. Det är istället trion Diamond Head, Angel Witch och Raven som Night Demon närmar sig mest när debutvaxet Curse of the Damned nu avtäcks. Det är med rätt sound och rätt sorts riff som grabbarna ger sig i kast med att blåsa nytt liv i brittiska heavy metal men här finns också en självklar amerikansk kaxig attityd. Rent musikaliskt kanske man inte kan jämföra med Riot och Metallica men det är ändå två band jag kommer att tänka på när jag hör musiken. Det är svårt att plocka ut några direkt höjdpunkter på skivan utan det är mer fascinationen över att de verkar tro så stenhårt på det de gör vilket gör att jag mer än gärna lyssnar på skivan. Det är inte alltid riffen sitter fläckfritt, det blir lite charmigt fyrkantigt ibland, och en del melodier känns lite väl anonyma. Men när de får ihop alltihopa, när riffen känns så där härligt stenhårda och melodierna skönt medryckande på klassiskt New Wave of British Heavy Metal-vis då blir detta riktigt roligt att lyssna på. Retrovågen inom klassisk heavy metal har levererat ytterligare ett intressant band att hålla lite koll på.

Night Demon – Curse of the Damned
Steamhammer/SPV

1. Screams in the Night
2. Curse of the Damned
3. Satan
4. Full Speed Ahead
5. The Howling Man
6. Heavy Metal Heat
7. Livin’ Dangerous
8. Mastermind
9. Run For Your Life
10. Killer
11. Save Me Now

www.nightdemon.net

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.