Mother’s Finest – Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts

Mother's Finest - Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts
Mother’s Finest – Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts

Utan Atlantas Mother’s Finest så hade vi kanske inte haft band som Red Hot Chili Peppers och Living Color? Vi kanske inte ens hade haft den lite hårdare genren funkmetal? Eller, det hade vi kanske haft, men oavsett så kan man konstatera att utan Mother’s Finest så hade nog musikvärlden sett lite annorlunda ut än vad den gör idag. De var utan tvekan först med att mixa funk med hårt rullande rock och lite senare funk med mer metalliska tongångar. Då var de nyskapande och grymt svängiga. Idag sitter de tryggt i sin egen genre och känns aningen bekväma. Nya albumet Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts känns mer som ett rockband som kämpar med att vara funkiga istället för ett funkband som vill addera svängig rock till sitt sound. Visst, det svänger och gungar finfint emellanåt, men det känns aningen trögt och segt överlag. Det vill liksom inte riktigt lossna. Rytmsektionen är supertajt och musicerandet är det inget fel på men det är något som saknas. Dessutom så känns Joyce Kennedys annars så underbara sångröst aningen ansträngd. Det är först när Glenn ”Doc” Murdock tar över sången i låtar som Cling to the Cross och I Don’t Mind som det faktiskt blir som bäst och så där skönt avslappnat som Mother’s Finest kan vara. Nu låter jag kanske överdrivet negativ men det är jag inte. Jag är nog snarare lite besviken och hade förmodligen hoppats på ett skarpare låtmaterial och tyngre sväng. Nu fick jag istället ett helt okej album som dock inte lämnar några större avtryck till eftervärlden.

Mother’s Finest – Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts
SPV/Steamhammer/Border Music

1. Angels
2. Shut Up
3. She Ready
4. Cling to the Cross
5. Another Day
6. Tears of Stone
7. All My Life
8. I Don’t Mind
9. Take Control
10. My Badd
11. Illusion/Satisfaction/Born to be Wild (Bonus)

www.mothersfinest.com

 

Betyg: 5/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.