Toto – XIV

toto-xiv

 

Toto – XIV

Klarar denna skiva att leva upp till hajpen? Har de verkligen gjort en ny klassiker?

Efter några lyssningar så framstår skivan fortfarande som ganska anonym tills jag kastar om låtordningen samt tar bort några spår. Avslutande Great expectations är en episk och bra låt som borde kommit tidigare på skivan. Kanske den till och med borde ha börjat skivan. Den visar upp ett musikaliskt lekfullt Toto och hade varit en triumfartad inledning. Därefter passar det att köra inledande Running out of time. En låt där man satsar på fantastisk stämsång i refrängen, nästan värdig Leave it med Yes.

Som låt nummer tre passar då således hitten Orphan. Därefter kan vi dämpa stämningen lite med ett lugnare stycke. Exempelvis den Alan Parsons-doftande All the tears. Fint spel av David Paich här. Därefter vill jag ha låten Burn i ordningen. Klämmer sedan in den 70-talsaktiga Chinatown som är väldigt slick och westcoast. Klassisk Toto!. Holy war drar upp tempot lite för att sedan avsluta skivan med Unknown soldier.

Hade de varit kaxiga nog att bara köra dessa åtta låtar hade de varit hemma. Alla som älskar Toto får dock sitt och alla som hatar Toto kan fortsätta med det.

De är tillbaka!

Toto – XIV
Frontiers Records

1. Running Out of Time
2. Burn
3. Holy War
4. 21st Century
5. Orphan’
6. Unknown Soldier (for Jeffrey)
7. The Little Things
8. Chinatown
9. All The Tears That
10. Fortune
11. Great Expectations

8 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.