Beth Hart – Better Than Home

Beth Hart – Better Than Home
Beth Hart – Better Than Home

Amerikanskan Beth Hart har haft god draghjälp av Joe Bonamassa och deras båda gemensamma studioalbum samt den fantastiska live dvd:n Live in Amsterdam. Men med sitt sjunde soloalbum visar den själfulla bluessångerskan tillika pianisten att hon är en sensationell artist i eget namn.

Better Than Home är ett känsloladdat album där Hart bearbetar sitt livs mörkaste stunder med tro, hopp och kärlek. Och fullkomligt gudomlig sång! Hon har komponerat elva starka låtar varav en handfull är enastående. Might as well smile är gungande r´n´b-pärla jag gärna jämför med Otis Reddings klassiker (Sittin´on) the dock of the bay. Trouble ledsagas av ett snärtigt gitarriff och är det rockigaste på skivan men rider fortfarande på ett Booker T & The MG´s-minnande gung. Utöver dessa är det balladerna som dominerar. Tell ´em to hold on är så nära en gospelballad man kan komma utan att beträda kyrkan. Titelspåret och St. Theresa är utsökta countrybottnade ballader men det är We´re still living in the city och den magnifika Mechanical heart som förvandlar Hart till galadrottning. De båda sistnämnda är uppbyggda som en kombination mellan Elton Johns ståtligaste nummer och det romantiska crescendot ur en Broadwaymusikal. Med ett lätt pianokomp och stråkunderstöd i ryggen ståtar Harts sång som en sol i sitt absoluta zenit och när låtarna kulminerar med pukor och trumpeter låter det som om hon reser sig som en fågel Fenix ur sin själs brända askor. Det är dock två ballader för mycket på skivan. Tell her you belong to me och bonusspåret Mama this one´s for you är fina men någon snabbare låt i dessas ställe hade tillfört mer syre.

Beth Hart – Better Than Home
Mascot/Provogue

1. Might as well smile
2. Tell ’em to hold on
3. Tell her you belong to me
4. Trouble
5. Better than home
6. St. Teresa
7. We’re still living in the city
8. The mood that I’m in
9. Mechanical heart
10. As long as I have a song
11. Mama this one’s for you

http://www.bethhart.com

 

Betyg: 8/10

Jukka Paananen

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.