Kyle Gass Band – Kyle Gass Band

Kyle Gass Band - Kyle Gass Band - 2015
Kyle Gass Band – Kyle Gass Band

Ur askan av bandets Trainwrecks urspårning så tog för några år sedan Kyle Gass Band form för att kunna ge just Kyle Gass något att pyssla med när huvudbandet Tenacious D inte turnerar eller skapar musik. Med bland annat Tenacious Ds gitarrist John Konesky vid sin sida så släppte de sitt självbetitlade debutalbum 2013 men det är först nu som skivan når den europeiska marknaden. För den inbitne Tenacious D-diggaren så är Kyle Gass Band ett måste för rent musikaliskt är det inte allt för stor skillnad mellan de två akterna. Man skulle kunna beskriva Kyle Gass Band som ett mindre humoristiskt Tenacious D. Det är inte humorbefriat som tur är utan bara mindre Jack Black helt enkelt. Musikaliskt betyder det alltså amerikansk rock med en del akustiska gitarrer och en skvätt inspiration från de brittiska öarna. Låten Dyin’ Day bjuder till exempel på Spin Doctors-sväng, Our Job to Rock är så mycket The Who att jag blir glad av bara introt och Ram Damn Bunctious skulle Ted Nugent nog inte tacka nej till. Dom är inte rädda för att variera sig med raka rocklåtar eller akustiska ballader eller som i avslutande Gypsy Scroll där de bakar ihop allting i ett och skapar ett episkt crescendo. Allting toppat med fantasifulla texter med glimten i ögat framfört av utomordentligt duktige sångaren Mike Bray. Kyle Gass Band är inte för alla, speciellt de som anser att humor och musik inte hör ihop. Men det tycker jag att de gör och jag blir på ett oerhört gott humör när jag lyssnar på skivan. Folk kommer tycka att jag är galen som sätter ett så pass högt betyg men då får de tycka det. Jag mår i alla fall bra av att lyssna på Kyle Gass Band och då spelar det inte så stor roll vad andra tycker.

Kyle Gass Band – Kyle Gass Band
Steamhammer/SPV

1. Manchild
2. Dyin’ Day
3. Bro Ho
4. Our Job to Rock
5. Tremendous
6. Ram Damn Bunctious
7. Questionable
8. Getting the Band Back Together
9. Road Chops
10. Gypsy Scroll

www.thekylegassband.com

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.