Stoneghost – New Age of Old Ways

Stoneghost - New Age Of Old Ways - 2015
Stoneghost – New Age of Old Ways

Hade jag inte vetat bättre så hade jag satsat allt jag äger och har på att Stoneghost härstammar från ett område någonstans där USAs östkust möter de sydligare staterna. För det som bjuds på debuten New Age of Old Ways är så mycket amerikansk muskelmetal så stereon knappt orkar med att spela skivan. Musiken är fylld med så mycket testosteron och attityd att om du som kille har ifrågasatt din egen manlighet så lär det inte finnas några som helst tvivel efter att ha hört detta album. Pantera är den naturliga ledstjärnan, groovet är motorn och musikaliskt hamnar de någonstans mellan Lamb of Gods ettriga riffande och Hellyeahs Texas-gung. Men Stoneghost är från England, närmare bestämt London, och det gör att de utan problem kan plocka från hela en amerikanska groovemetalgenren utan att skämmas. De geografiska generna spelar inte så stor roll då de inte härstammar från det stora landet i väst och det är en fördel för bandet. Men med det sagt så betyder inte det att det är något som automatiskt gör New Age of Old Ways till en fullträff. För även om jag inlednings rycks med i den hyperaktiva Faceless Ghost, den skitiga Devil’s Motion och den omvälvande All They Need is the Light så börjar bandet trampa vatten ganska snabbt efter det. Fartvidundret Raynardine till trots så blir resten av skivan en jämntjock historia. Bandet gör sitt bästa med att leverera krokiga riff, melodiösa mellanspel och medryckande refränger men det lyfter aldrig. Först i avslutande och progressiva Mother of All Bastards med sina underbara death/thrash-partier vaknar jag till igen. Men det är så dags då för just det spåret är inte bara ett bonusspår utan också en demoinspelning vilket betyder att den egentligen inte skall tillhöra skivans helhet. Hur som helst så är i alla fall Stoneghost ett väldigt kompetent och talangfullt band som har lyckas knåpa ihop ett album som lär gå hem borta i USA. Men för att kunna få mig på fall så krävs det en uppryckning rent kvalitetsmässigt i låtkomponerandet till nästa gång.

Stoneghost – New Age of Old Ways
Mascot Label Group

1. Faceless Ghost
2. Devil’s Motion
3. All They Need is the Light
4. Seconds to Breathe
5. The Sound Remains
6. Raynardine
7. Sleeper
8. Your Trigger, My Finger
9. Third Degree
10. Let Sleep Beasts Lie
11. Mother of All Bastards (Demo

www.stoneghostband.com

www.facebook.com/STONEGHOSTROCKS

www.reverbnation.com/stoneghost

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.