Banditos – Banditos

Banditos - Banditos - 2015
Banditos – Banditos

När jag läste informationen som skivbolaget skickade med samt lyssnade på första spåret på Banditos debutalbum så fanns det ingen tvekan om att ge detta en chans. Framför mig såg jag ett gäng rednecks som stod i mitten av en dammig trevägskorsning nere i den amerikanska södern. De tre vägarna ledde till countryns melodier, den amerikanska folkmusikens glädje, samt sydstatsrockens sväng och Banditos lyckades knyta dem alla samman. Tyvärr höll inte hela skivan vad inledningen lovade. Visst, denna Alabamasextett hämtar energi och näring från ovanstående trio influenser men här trängs också bland annat rockabillytakter och en lekfull noir/kabaréstämning. Även om det spretar en aning så lyckas de hålla ihop det hyfsat men när man ena stunden får en stillsam femtiotalsballad och sedan kastas in i en Jerry Lee Lewis-rökare så är det inte alltid man hänger med. Även om jag kan uppskatta det jag hör så har jag ändå ganska svårt att få grepp om Banditos. Om det är de tvära genrekasten, de lite anonyma melodierna och refrängerna eller sångerskans Mary Beth Richardson allt för vibrerande stämma som ställer till det för mig vet jag dock inte. Det jag vet är att detta är ett ganska trevligt gäng som jag gärna lyssnar mer på men då får det vara lite mer fokuserat och starkare låtar i så fall.

Banditos – Banditos
Bloodshot Records/Border Music

The Breeze
Waitin
Golden Grease
No Good
Ain’t It Hard
Still Sober (After All These Beers)
Long Gone, Anyway
Old Ways
Can’t Get Away
Blue Mosey #2
Cry Baby Cry
Preachin’ to the Choir

www.banditosband.com

 

Betyg: 5/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.