Gunhild Carling och Carling Big Band – Harlem Joy

GUNHILD CARLING AND THE CARLING BIG BAND - HARLEM JOY
Gunhild Carling och Carling Big Band – Harlem Joy

Gunhild Carling som nyss fyllde 40 år är en multiinstrumentalist av rang vars musik hör hemma den svängande jazzen med stora flörtar åt New Orleans och Harlem. Det är lagom dekadent och oerhört välspelat. Det svänger som bara den på plattan som är inspelad i Central Park, Allsång på Skansen, Nyhetsmorgon och på några av det hundratals konserter Gunhild och The Carling Big Band har gjort. ”Bag pipe blues” höll på att spränga Central Park och underbara ”Springtime in St. Paul” fick ett fullt dansgolv på Terminal Five på Manhattan att smälta. Det är över huvudtaget lätt att smälta om man gillar den här typen av svängig jazz vars inspelning doftar sent 40-tal och den tid som följde efter kriget. Jag tycker om harmonierna och det blir aldrig tråkigt för Gunhild växlar mellan trombon och trumpet som soloinstrument. I ”When dreams come true” spelar Gunhild på harpa men hon behärskar dom flesta blåsinstrument. Plattan innehåller hela tjugo låtar vilket kan tyckas mycket men det blir aldrig tråkigt. Faktum är att jag blir nyfiken att kolla in någon av Gunhilds åtta tidigare plattor inklusive ett Julalbum, ”Jul där hemma” (2011). Ett extra plus ger jag med glädje till Gunhilds Engelska som liksom allt annat på plattan är perfekt.

Gunhild Carling och Carling Big Band – Harlem Joy
Heptown Records

1. Fire alarm
2. Ascona
3. Bix radio rhythm
4. Stompin´ at Herräng
5. Come home to me blues
6. Trixter
7. Springtime in St. Paul
8. Big apple
9. When dreams come true
10. Linger
11. Shake, shout and shuffle
12. Harlem ghost story
13. Big pipe blues
14. I remember Oslo
15. Saturday night walk
16. Harlem joy
17. Rhythm queen
18. Palermo sea
19. Amour´s empire
20. Blue in my heaven

Gunhild Carling och Carling Big Band

 

Betyg: 6/10

Tore Larson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.