House By The Lake – Woodlands

house-by-the-lake-woodlands
House By The Lake – Woodlands

De fem man starka norska bandet från Bergen släpper här sitt debutalbum med inspirerad musik från den amerikanska och brittiska folkmusiken. I spetsen hänförs bandet av Sondre Strandskog Arnesen, en ”singer-songwriter” som 2009 startade House By The Lake då som ett projekt vilket 2013 blev ett fullfjädrat band. Albumet ger är ett rätt så lågmält intryck med sång, akustiska gitarrer och harmoniska körer som fokus. Andra tillika titelspåret Woodlands hör man klart nostalgiska influenser från det goda 70-talet och band som America ni vet dom som gjorde A Horse with No Name mm. Annars är det låten Redwood som sticker ut och Dark Horse med tidiga ”Bee Gees” liknande körer. Infobladet förtäljer att musiken bör tilltala fans av Nick drake, Fleet Foxes och Kings Of Convenience. Själv vet jag tyvärr inget av dessa band och skulle önska lite mer upplivande inslag, fungerar dock som bakgrunds och ”lay back” musik.

House By The Lake – Woodlands
Apollon Records

Springtime
Woodlands
Wedding Song
Redwood
Dark Horse
Straight From The Top
If You’re Gonna Let Me Down
Lady Nightingale
That Great Ocean Sound

https://www.facebook.com/housebythelake

 

Betyg: 5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.