Palace Of The King – White Bird/Burn The Sky

Palace Of The King
Palace Of The King – White Bird/Burn The Sky

Detta band från Australien är ”the new shit” efter Rival Sons och Blues Pills. Nu när The Black Crowes har abdikerat så vill många åt tronen som retro-rockens härskare. Palace Of The King har en psykedelisk ådra också som inte känns helt oangenäm. Det blir aldrig lika flummigt som Hawkwind även om vissa spejsiga ljudeffekter känns bekanta. Jag gillar framförallt hur de leker med rockhistorien. Att göra en låt som Another thing comin som bygger på det klassiska Smoke on the water-riffet är både tufft och genialt. Dock kan jag inte lyssna på refrängen utan att tänka på Judas Priest.

Men hur kul detta än är att lyssna på blir det lite ointressant efter några låtar. Skivans första halva är definitivt roligare än dess andra halva. De saknar även det där minnesvärda som gör en bra låt. En bra hook och refräng. Det hade varit lite roligt om de även vävt in lite INXS-pop. Då hade de stuckit ut lite mer. Ja jag vet att INXS mest ville vara Rolling Stones men ändå. Det hade gett musiken mer dimension och egenhet samt en sexigare ton. Nu framstår Palace Of The King, till sist, som ännu ett retro-rock band i mängden utan att sticka ut.

Härskarna av retro-rocken och som lyckas göra något eget av det, är ännu så länge Ghost. De sitter tryggt på tronen och kan känna sig ohotade ett tag till.

Palace Of The King – White Bird/Burn The Sky
Listenable Records

1.Take Your Medecine
2. No Chance In Hell
3. Another Thing Coming
4. Burn My Bridges
5. White Bird Bring Your Armies Again St Me
6. Ain’t Got Nobody To Blame But Mysel F
7. Leave Me Behind
8. Devil’s Daughter
9. Get Back Up Burn The Sky
10. If It Ain’t Broke

www.facebook.com/palaceofthekingmusic

 

Betyg: 5 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.