The V – Now or Never

TheV_NoworNever
The V – Now or Never

Det är märkligt hur en så namnkunnig laguppställning kan presentera ett så anonymt material som detta bitvis är. Det enda som sticker ut ordentligt är sångerskan Veronica Freeman – som tur är då detta är hennes solodebut. I vanliga fall levererar Freeman benhård och episk heavy metal med mästerliga Benedictum men nu när det skall debuteras under eget namn (nåja) så är det istället melodisk hårdrock som gäller. Vissa gånger gränsar det till och med åt att man får ta bort ordet hård ur genrenamnet. För att nämna ett fåtal av de namn som hjälpt till att göra detta album till en verklighet så kan man enkelt plocka ut Pete Wells (Benedictum), Jeff Pilson (Foreigner, ex-Dokken), Michael Sweet (Stryper) och Mike Lepond (Symphony X). Hur dessa herrar inte kan lyckas att plita ihop ett jämnare och mer intressant album är för mig en gåta. Som tur är har de att göra med en helt lysande sångerska som räddar de flesta av låtarna från att fullständigt försvinna in i radioskvalets anonymitet. De inleder dock galet starkt med Again som är en melodistark småepisk heavy metal-dänga med en stark refräng och efterföljande Now or Never är med sin rockigare och rakare framtoning inte alls dum. Man kan även räkna med tredjespåret Roller Coaster som egentligen inte är mycket mer än klassisk Kiss-rock men ändå ganska medryckande. Sen blir det snabbt ganska tamt (L.O.V.E, Line in the Sand), totalt anonymt (Love Should Be to Blame, Spellbound, Starshine, Below Zero) och könslöst AC/DC-riffande (Kiss My Lips). Avslutningen är dock en rejäl uppryckning med fartfyllda DIO-smockan Ready to Run samt avslutande duetten med Tony Martin i form av blytunga, nästan doomiga, King for a Day. Mer låtar som de inledande och avslutande så hade albumet Now or Never kunnat bli en rejäl utmanare till årets skiva utan problem. Nu blev det istället ett klassiskt soloalbum där huvudpersonen utforskar olika former av rockmusik som han eller hon inte sysslar med till vardags och det totala intrycket blir splittrat. Ingen skugga skall dock falla över Freeman som visar upp ett bredare register än vad hon gjort tidigare och hon gör det fantastiskt bra. Till nästa soloalbum vill jag dock se ett mer fokuserat hårdrocksalbum i den klassiska skolan för då kan hon nog till och med börja konkurrera med sitt huvudband om min uppmärksamhet.

The V – Now or Never
Frontiers Music

1. Again
2. Now or Never
3. Roller Coaster
4. L.O.V.E
5. Line in the Sand
6. Love Should Be to Blame
7. Kiss My Lips
8. Spellbound
9. Starshine
10. Below Zero
11. Ready to Run
12. King for a Day

http://www.benedictum.net/

https://www.facebook.com/Benedictum.Official

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.