Diamond Dogs – Quitters & Complainers

DiamondDogs-QuittersComplainers-1
Diamond Dogs – Quitters & Complainers

Sulo och hans Diamond Dogs förnekar sig inte på bandets tionde studioalster utan placerar sig så bredbent de kan på den engelska pubrockscenen och får hela stället att gunga. Tillsammans med The Quireboys så håller de fanan högt för alla oss som älskar rock’n’roll ur den gamla skolan där The Faces och The Rolling Stones agerar både förebilder och lärare. På Quitters & Complainers får vi tio spår som är skönt tillbakalutade (Runaway Romeo), emotionella (Broken), partyhöjande (Back to Babylon) och allt där emellan. Det är ett väl balanserat album som jag inte kommer tröttna på i första taget känns det som och jag blir glad när musiken sköljer över mig. Jag kan möjligtvis sakna en låt som Set Fire to it All från förra albumet med samma namn men faktum är att detta ändå kan vara en av bandets starkaste stunder i karriären.

Men som inte det vore nog så får vi även en härlig bonus i form av liveskivan Let’s Have It – Live in Bilbao. En sjuttio minuter lång uppvisning av bandet som visar oss vart de trivs bäst – på en svettig rockscen. För mig som aldrig har haft nöjet att få se bandet live njuter i fulla drag medan de levererar alla de låtar jag vill höra. Jag gillar även att det inte verkar ha pillat för mycket på slutprodukten i studion efteråt. Man hör hur publiken lever sig med och lite rundgång emellanåt snarare höjer upplevelsen än stjälper den. Det känns genuint helt enkelt och är ett måste för alla fans till bandet.

Diamond Dogs – Quitters & Complainers
Livewire/Cargo/Border Music

1. Runaway Romeo
2. Alright, Alright, Alright
3. Stop Barking Up the Wrong Tree
4. Broken
5. Silver Star Delight
6. Back to Babylon
7. Black Ribbons (For Magic)
8. Goodbye Troubled Soul
9. Rollercoaster
10. Out of My Heart

Diamond Dogs Facebook

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.