Praying Mantis – Legacy

PRAYING MANTIS legacy
Praying Mantis – Legacy

Bröderna Troy ger inte upp. Nu är de tillbaka med ännu en ny sångare samt trummis. De hittade dem i ett Iron Maiden-coverband av alla ställen. Som ni ser av omslaget är även Rodney Matthews tillbaka som tecknare. Det är alltid lika trevligt. Lika trevligt är att musiken också är av hög klass. Man kan väl kalla det för melodisk hårdrock. Även om Praying Mantis släppte sin första platta redan 1981 och blev således en del av N.W.O.B.H.M. så var de ganska melodiösa redan då. Ni har säkert hört historien att en viss låt I surrender skriven av Russ Ballard skulle varit med på skivan. Detta satte inga mindre än Rainbow stopp för och deras version blev ju en klassiker. Tyvärr har man aldrig fått höra Praying Mantis version. De har dock i diplomatisk anda berömt Rainbow för sin version.

Nya skivan bjuder som sagt på en hel del högkvalitativ melodisk hårdrock och nya sångaren Jaycee Cuijpers gör mycket väl ifrån sig. Jag fastnar framförallt för The eyes of a child som är lite halvdramatisk. Inledande Fight for your honour är också en goding. De lyckas också riktigt bra i Against the world. Den ödesmättade Better man går inte av för hackor heller. Resten av skivan är bra men dessa spår sticker ut lite extra. Produktionen känns även den gedigen och samtidigt jordnära. Har tyvärr ingen info vem/vilka som producerat men jag gissar att de gjort det själva då de spelat in i olika studios. Därefter har Andrew Riley mixat skivan.

Praying Mantis – Legacy
Frontiers Records

Fight For Your Honour
The One
Believable
Tokyo
Better Man
All I See
Eyes Of A Child
The Runner
Against The World
Fallen Angel
Second Time Around

www.praying-mantis.com

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.