Imperial State Electric – Honk Machine

Imperial State Electric - Honk Machine-1
Imperial State Electric – Honk Machine

Likt sitt föregående band The Hellacopters så styr Nicke Andersson sin nuvarande skuta Imperial State Electric i ett stadigt flöde av utveckling. The Hellacopters gick från garageskrammel till ett mer nyanserat melodilandskap medan Imperial State Electric inledde piggt med powerpop för att numera stå på scen så bredbent de bara kan. Faktum är att Imperial State Electric idag börjar låta en del som The Hellacopters gjorde i slutet på sin karriär. Nya Honk Machine tar snyggt vid där föregångaren Reptile Brain Music (2013) slutade och levererar snygg sjuttiotalsriffrock med gott om popsväng, snygga melodier och catchy refränger. Som helhet är Honk Machine bandets klart mest varierade album så här långt men samtidigt innehåller den en del lite svagare spår för en gång skull. All Over My Head kan vara det tamaste de har skrivit, soulballaden Walk on By känns lite malplacerad och Just Let Me Know är precis som Anywhere Loud och Just Let Me Know lite anonyma. Det som dock är till dessa låtars fördel är att de är riktigt snygga. De är kanske inte så minnesvärda men det går inte att värja sig från hur snyggt hantverket är. När de dessutom stoppas in mellan högklassiga spår så lyft de än en gång. Inledande Let Me Throw My Life Away är en pigg och riffig inledning, Guard Down är skivans starkaste och hårdaste stund medan Colder Down Here skänker lite mörker över ett annars ganska glatt material. Övriga spår är enkel men effektiv rockmusik så som bara Nicke och hans mannar kan skapa den.

Om det är något som Honk Machine är så är den mer själsfull än sina syskon. Bandets tre tidigare album är smått briljanta allihop men Honk Machine känns varmare, personligare och närmare hjärtat än tidigare. Det känns som låtarna har fått mer kärlek vid skapandet än tidigare även om en del spår är aningen svagare än andra. Utförandet och framförandet är inget annat än kärleksförklaringar till pop- och rockband som Kiss, Alice Cooper, The Beatles och The Raspberries. Imperial State Electric har gjort det ingen. Jag var tveksam till en början men sedan började bitarna falla på plats och jag insåg att de har lyckas skapa ytterligare ett högklassigt rockalbum.

Imperial State Electric – Honk Machine
Psychout Records/Sound Pollution

1. Let Me Throw My Life Away
2. Anywhere Loud
3. Guard Down
4. All Over My Head
5. Maybe You’re Right
6. Walk on By
7. Another Armageddon
8. Lost in Losing You
9. Just Let Me Know
10. Colder Down Here
11. It Ain’t What You Think (It’s What You Do)

www.imperialstateelectric.se

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.