Operation : Mindcrime – The Key

OPERATION MINDCRIME tk COVER
 Operation : Mindcrime – The Key

Jag tror att de flesta av er har följt historien bakom Queensrÿche och hur sångaren Geoff Tate förlorade rätten att använda namnet. Nu kommer dock första skivan under namnet Operation : Mindcrime. Geoff fortsätter att skriva tematiska skivor och detta är tänkt som en trilogi så vänta er minst två plattor till. Den ska tydligen handla om internationella affärer via internet och så händer det saker antar jag. Han vill inte heller att vi ska vänta på de två nästkommande skivorna utan planerar utgivning var sjätte månad.

Musiken är ganska mörk och tung skivan igenom. Inte särskilt melodiös heller. Första videon och undantaget Re-inventing the future är en angenäm musik-skapelse som ger mersmak. Låten The stranger har lite rap-inslag där Geoff rappar långsamt över ett tungt beat och nedstämda gitarrer. Kanske inte världens bästa låt men den är lite udda och sticker ut och fastnar på så sätt. Resten av skivan antar jag är till för att föra historien vidare. Inget speciellt rent musikaliskt att nämna. Det är mörkt, dystert och tungt. Nedstämt och relativt omelodiöst utan några som helst kommersiella baktankar.

Likheterna är ganska många med idag klassiska skivan Operation Mindcrime med Queensrÿche från 1988. Även den har en eller två bra låtar och resten verkar vara till för att berätta själva historian.

Även om denna skiva inte tilltalar mig till 100 % vill jag ändå ge den godkänt i betyg och hoppas att historien ljusnar framöver så att låtarna blir lite gladare och mer tillgängliga. Bara för att man gör en tematisk skiva behöver den inte alltid vara mörk, dyster och svår.

Operation : Mindcrime – The Key
Frontiers Records

1. Choices   3:37
2. Burn  3:47
3. Re-Inventing the Future  4:38
4. Ready to Fly  3:44
5. Discussions in a Smoke Filled Room  1:45
6. Life or Death?  4:56
7. The Stranger  3:49
8. Hearing Voices 5:38
9. On Queue 4:51
10. An Ambush of Sadness  1:41
11. Kicking in the Door  3:04
12. The Fall

http://operationmindcrime.com

 

Betyg: 5 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.