Luna Sol – Blood Moon

Luna_Sol_Blood_Moon
Luna Sol – Blood Moon

Luna Sols musikaliska rötter är djupt förankrade i den heta och torra ökenjorden utanför Kalifornien. Men då bandets gitarrist, sångare och starke man David Angstrom (Hermano, Supafuzz) numera har omlokaliserat sig till Denver, Colorado så gror det snarare nya rötter än att de redan befintliga tynar bort. Detta genom att han har bibehållet sitt ursprung men samtidigt blivit inspirerad av naturen vid, och myterna kring, de klippiga bergen samt lierat sig med inhemska musiker. Detta resulterar i ett blytungt stonerrockalbum som innehåller både psykedelisk ökenvärme som bergens mystik. När Angstrom dessutom blir uppbackat vokalt av gitarristen Shanda Kolberg (The Swanks) och basisten Shannon Fahnestock (The Swindlers) så ger deras sångharmonier ytterligare en dimension till det tunga svänget. Ett tung sväng som vi får ta del av direkt i det tempostarka öppningsspåret Bridges samt efterföljande Death Mountain med sitt mer sansade och rullande groove. Inget snack om vad den musikaliska inriktningen är här inte. Tredjespåret December som gästas av sångaren John Garcia (Kyuss, Hermano, Vista Chino) är nästa uppvisning i hur megatung och supersvängig stonerrock skall levereras. Sedan fortsätter bandet tillsammans med en mängd gäster som bland annat Nick Oliveri (Kyuss, Vista Chino, Queens of the Stone Age) och Dizzy Reed (Guns N Roses) att hamra ur sig fuzz som om det vore det sista de gjorde. Jag gillar den mörka mystiken, de supercatchy riffen och det faktum att det var länge sedan man hörde ett nytt album med så urstarka låtar i denna genre. Detta är ett måste för stonerrockkonnässören!

Luna Sol – Blood Moon
Cargo Records/Border Music

1. Bridges
2. Death Mountain
3. December
4. Leadville
5. Pretty Rotten
6. Operator
7. Standley Lake
8. Your Way
9. In the Shadows

www.facebook.com/Lunasolmusic

 

Betyg: 9/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.