The Robert Cray Band – 4 Nights of 40 Years Live

The Robert Cray Band – 4 Nights of 40 Years Live
The Robert Cray Band – 4 Nights of 40 Years Live

63 årige bluesartisten Robert Cray dokumenterar 40 år som turnerande musiker med axplock från de flesta av sina 17 studioalbum. Dvd-versionen påminner till sin karaktär om en dokumentärfilm. Arkivklipp från liveframträdanden 1982 och 1987 varvas med inspelningar gjorda under fyra kvällar i december 2014. Cray återger minnen från sin långa karriär och kollegor som Buddy Guy, Eric Clapton och Keith Richards figurerar i korta klipp där de berättar om sina första möten med den amerikanske gitarristen och sångaren.

Men det är musiken som står i fokus. Och trots att vi bara får nosa på hans karriär så är 4 Nights of 40 Years Live en snygg översikt. Ända sedan Cray uppfann salongsbluesen 1985 har hans musik låtit som de gemensamma nämnarna i soul, R & B, pop och blues genom kött och blod. Hans sång och underbart gungande mångfacetterade blues påminner på något sätt om Dire Straits även fast de inte går att förväxla med varandra.

Jag tycker dock det är synd att en så gedigen karriär inte föräras en mastigare utgåva. Varför inte ge ut alla fyra kvällar i sin helhet? För som den är nu utelämnas ”Who´s been talkin´” som är den enskilt största anledningen till att jag lyssnar på blues. Inte heller får man någon uppfattning om hur starka hans senaste album är på grund av det summariska upplägget.

The Robert Cray Band – 4 Nights of 40 Years Live
Mascot/Provogue

1. Intro / I shiver
2. T-bone shuffle
3. Love gone to waste
4. I guess I showed her
5. I’ll always remember you
6. Your good thing is about to end
7. Too many cooks
8. Wrap it up
9. Won’t be coming home
10. Smoking gun
11. Sitting on top of the world
12. Two steps from the end
13. Bad influence
14. These things
15. Right next door (because of me)
16. The forecast (calls for pain)
17. Time makes two

http://robertcray.com/

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.