Knight Area – Hyperlive

Knight-Area_-_Hyperlive_DVD
Knight Area – Hyperlive

Holländska Knight Area som förövrigt deltog i Slottsskogen Goes Progressive för några år sedan har nu släppt första live Dvd’n inspelad på ”Ralto” Katowice i Polen där de framförde senaste albumet Hyperdrive (nästan i sin helhet) samt medley och spåret Mortal Brow. Musiken kretsar kring Neoprog och symfonisk rock.

Efter en lite trevande inledning känns bandet bli varm i kläderna och The Lost World tar vid, Gerben Klazinga tillika grundare av bandet på keys och nya ynglingen Mark Bogert på gitarr levererar den 70-tals så karakteristiska symfonisk rocken till de hängivna åskådarna. Tyngre progressiva tongångar presenteras senare med Crimsin Skies men ändå med betoning på det melodiösa. Living in Confusion, vibbar från Genesis och med Mark Smit’s har kanske inte världens kraftiga röst men med rätta känslan är denna en av favoriterna. Songs from the past och hängivenheten till Queen går inte att ta miste på, ännu en favorit.

Som så ofta tar spelningen riktigt fart i slutet av konserten och titelspåret Hypnotised är absolut en av gigets höjdpunkter. Dryga kvarten långa medley sammanfattar Knight Area övriga album och som avslutning Mortal Brown, symfonirock och ett klart ”coolt” bassolo. Runt 1,5 timmes ”korta” spelningar kräver sitt från aktören, känslan här blev klart godkänt med ett plus i kanten .

”Onödigt info, När bandet besökte festivalen i Göteborg hade jag äran att få husera bandet på lunch hemmavid, samtalsämnet nr 1 var vårt gemensamma gillande av Queen och vokalisten Mark Smit gick ambitiöst igenom samlingen (smile).”

Knight Area – Hyperlive dvd/cd
Metal Mind Production

Afraid of the Dark
The Lost World
Bubble
Crimson Skies
Avenue of Broken Dreams
Living in Confusion
Stepping Out
Running Away
Songs from the Past
Hypnotised
Medley
Mortal Brow

www.knightarea.com

 

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.