Ponamero Sundown – Veddesta

Ponamero Sundown - Veddesta - 2015
Ponamero Sundown – Veddesta

Jag gillade verkligen debuten Stonerized (2009) när den anlände men eftersökte då starkare refränger. På efterföljande Rodeo Eléctrica (2011) var detta åtgärdat och mitt gillande ökade betygsmässigt. Betyget går inte upp en gång till när nu Stockholmarna i Ponamero Sundown ger oss sitt tredje alster Veddesta men någon försämring är det inte heller. Bandet levererar övertygande sin musik som hamnar någonstans i gränslandet mellan blytung rock och stonerrock. Ibland blir det skönt sjuttiotalsgroove och ibland härligt fuzzigt och ökenvarmt men det blir aldrig några större kontraster som stör mellan de olika influenserna. I de rakare mer forcerande spåren så rullar riffen fram och svänget är betongstabilt. Trummisen Peter Eklund och basisten Robert Triches får verkligen jobba på i maskinrummet för att sätta Anders Martinsgårds massiva riff i rullning men när de väl fått upp ångan så går de inte att stoppa. Över detta så färglägger Martinsgård med snygga melodier och Niclas Engwall ger ytterligare en dimension med sin kraftfulla stämma. Så har det alltid varit i Ponamero Sundown-land och därför är det kul att se att de nu även bemästrar att sträcka ut speltiden. I spåret Rhinostodon visar de nämligen upp hela sin repertoar men adderar också en touch av ett psykedeliskt skimmer samt en lite progressivare ådra. Låten skiftar mellan tunga groovepartier och lugnare stunder för att i nästa stund bli Black Sabbath-doom-ig. Jag har verkligen inget emot bandets rakare tongångar men nästa gång vill jag gärna höra mer av deras progressivare sida. Då kanske till och med betyget kliver upp ytterligare en snäpp? Vem vet?

Ponamero Sundown – Veddesta
Transubstans Records

1. Bottom of the River
2. Hangman’s Trail
3. Restart My Meart
4. The Fortune Teller
5. Rhinostodon
6. Broken Trust
7. Dead and Gone

http://ponamerosundown.bandcamp.com

http://www.facebook.com/ponamerosundown

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.