Rendezvous Point – Solar Storm

Rendezvous Point - Solar Storm
Rendezvous Point – Solar Storm

Progressive metal från Norge har skämt bort oss genom åren, här presenteras ytterligare ett. Ja bara på första genomlyssningen finner man en hel del intressant och man är så smått fast. På infolappen står det för fans av Leprous, Opeth och Devin Townsend och visst här finns massor av den varan. Rendezvous Point spelar en modern progressiv metal och som så ofta inom genren tekniskt briljerande på diverse instrument. Atmosfäriska ljudmattor inlindad med takförändringar, tyngre pompösa partier i ett melodiskt sammanhang. Med modifikation en beskrivning som kan karakteriserar hela debutplattan. Om man måste plocka ut några spår från albumet är Wasteland en sådan där låt som direkt fastnar med sin melodislinga och komposition. The Conclusion PT.1 och The Conclusion PT.2 är även de riktigt bra spår tillika favoriter.

Ett varierat album och förvånar mig inte att deras liveframträdande kan bli både fartfyllt och underhållande, så när tillfälle ges ta chansen. En spännande debut som bådar gott för framtida skivsläpp.

Rendezvous Point – Solar Storm
Karisma Records

1. Through The Solar Storm
2. Wasteland
3. Para
4. The Hunger
5. Mirrors
6. The Conclusion PT.1
7. The Conclusion PT.2

www.facebook.com/RendezvousPointOfficial

 

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

 

 

1 svar på ”Rendezvous Point – Solar Storm”

  1. Rendezvous Point spelar som förband till Leprous nästa fredag (30/10) på Bryggarsalen i Stockholm. Kan nog bli en höjdarkväll.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.