Project Patchwork – Tales from A Hidden dream

Project Patchwork - Tales from A Hidden dream
 Project Patchwork – Tales from A Hidden dream

Vi har alla våra drömmar och här har en gått i uppfyllelse , Gerd Albers barndomsdröm förverkligas med hjälp av tre producenter och 40-tals musiker under en åttaårsperiod. Project: Patchwork är ett faktum.

Musiken sträcker sig över flera genren även om 70-talets band känns ha inspirerat mest. Inledande Beginning är ett instrumentalt stillsamt stycke dominerat av piano och saxofon som efterföljs av den dryga 13 minuters långa Oblivion indelat i fyra stycken. Tankarna går här till ”projekt” som Ayreon med sina många musikaliska ingredienser men ändå i ett sammanflätat sammanhang. Lite udda ändå lättvariantinslaget av growl.

Elysium kortare spår med kör i ”cappello” som naturligt övergår till en av albumets höjdare Land Of Hope And Honour. Ett njutbart stycke av skönsång med tillhörande gitarrspel. Not Yet en låt med mer rakare rocktoner ala 70 talet blandat med inslag av funk. Ja stilarna är väl varierat på detta album. Oblivion Things (reprise) känns som en värdig avslutning skulle man kunna tycka, Incomprehensible (demo) är vad jag förstår ändå ”extramaterial” inkluderat och med sina fyra stycken är även denna i flertalet takter och stilar. kanske mera ojämn men här finns också sektioner som är riktigt bra.

Som ofta med denna typen av album kräver det sina lyssningar, personligen hittar jag mina guldkorn även om totalintrycket känns lite ojämnt.

Project Patchwork – Tales from A Hidden dream
Progressive Promotion Records

1. Beginning
2. Oblivion
pt. 1 – Introduction
pt. 2 – Always the Same
pt. 3 – Focus Points
pt. 4 – Oblivion Things
3. The Turning Point
4. Elysium
5. Land Of Hope And Honour
6. Not Yet
7. Every End Is A Beginning ((Bau’ Dir Ein Schloss)
8. Oblivion Things (reprise)
9. Incomprehensible (demo)
pt. 1 – Sunday Morning Crime
pt. 2 – Mind Confusion
pt. 3 – Cracking The Case
pt.4 – Finale

http://www.projectpatchwork.de

 

Betyg: 6,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.