Stryper – Fallen

Stryper-fallen
 Stryper – Fallen

Jag är lite kluven inför denna skiva. Det är uppenbart att de vill tvätta bort sin lite poppiga stämpel och istället satsa på tyngre hårdrock. Det kanske är klokt i och med att mycket hårdrock idag är ganska tung och omelodiös. På så sätt smälter de in. Samtidigt känner man igen gamla Stryper också med skillnaden att låtarna är lite svagare. Detta är en skiva som kanske växer om man ger den många chanser. Jag har gett den några chanser och den växer tyvärr inte hos mig. Jag fastnar dock lite för inledande Yahweh som är en genomarbetad sak och tar ut svängarna en hel del för att vara Stryper. Första videon Fallen visade upp det tyngre soundet men hade ändå tillräckligt mycket av gamla Stryper för att passera förbi obemärkt. Utropstecknet är väl kanske en cover på Black Sabbaths After forever (1971) som i och för sig inte skäms för sig. Då säger jag detta som en icke-puritan när det gäller Sabbath. I min bok väger Dio-eran tyngst även om Ozzy-eran har sina ljusa stunder också.

Plattans ballad All over again med lite slide-tendenser på gitarren är okej men inte mer. Nä, jag ger skivan knappt godkänt men inte mer. För att vara en Stryper-skiva är den ganska svag. Jag hittar ingen favoritlåt som jag vill återkomma till. Den närmaste är redan nämnda Yahweh i så fall. För övrigt kan jag berätta att Yahweh är Israels och judarnas ursprungliga gud vars ursprung är okänt. En del menar att Jehova är ett annat namn på samma. Rastafarierna har förenklat namnet till Jah.

Stryper – Fallen
Frontiers Records

1. Yahweh
2. Fallen
3. Pride
4. Big Screen Lies
5. Heaven
6. Love You Like I Do
7. All Over Again
8. After Forever
9. Till I Get What I Need
10. Let There Be Light
11. The Calling
12. King Of Kings

www.stryper.com

 

Betyg: 5 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.