Chase the Ace – Hell Yeah!

Chase The Ace - Hell Yeah
 Chase the Ace – Hell Yeah!

Med ett bandnamn efter en halvobskyr AC/DC-låt och en skivtitel likt en kändare låt av samma band så lockade Israel-brittiska Chase the Ace in mig i deras värld när de släppte sin debut Are You Ready? (2013). Jag blev dock ganska snart varse om att jag blivit lurad för istället för riffig AC/DC-rock så fick jag en urvattnad och tandlös version av sleaze-hårdrock. Därför var det med ett föga entusiastiskt sinneslag jag nu tog mig an uppföljaren Hell Yeah! när denna damp ner på hallmattan. Jag kan inte påstå att jag hjulade av glädje när musiken började strömma ur mina högtalare men visst har grabbarna fått till en bättre skärpa på materialet denna gång. Musikaliskt håller de sig fortfarande i samma fack som sina tidigare och kommande turnékollegor som Tracii Guns (LA Guns), Hardcore Superstar och Michael Monroe (Hanoi Rocks). Kort och gott klichéfylld och partyglad sleaze-hårdrock med effektiva refränger. Dock finns det väldigt lite som berör eller får mig på gladare humör på Hell Yeah!. Ett ganska stelbent sväng varvas med smått oengagerade refränger och även om de har en rätt bra variation på låtarna så blir det aldrig riktigt spännande. Lägg därtill en uddlös version på ZZ Tops Sharp Dressed Man som jag inte förstår poängen med. Dock lyckas de ganska bra med Creedence Clearwater Revivals Fortunate Son och både Set You On Fire och Bad Seed är pigga spår så helt illa är det inte. Problemet ligger nog snarare i ett ganska ointressant låtmaterial överlag även om grabbarna lyckas någorlunda emellanåt. Det finns dock potential och fans av tidigare nämnda band finner förmodligen större glädje i Hell Yeah! än vad jag gör.

Chase the Ace – Hell Yeah!
Off Yer Rocka/Cargo Records

1. The Stalker
2. Set You On Fire
3. Hell Yeah!
4. Fortunate Son
5. Desert Rose
6. Bad Seed
7. Full Throttle
8. Dead Man Rocking
9. Out of Reach
10. Sharp Dressed Man
11. Still Got It
12. Prisoner in Paradise
13. Running As Fast As I Can (With My Eyes Closed)

http://chasetheaceband.com

 

Betyg: 5/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.