Leslie West – Soundcheck

Leslie-West-Soundcheck
 Leslie West – Soundcheck

Efter sin underbensamputation 2011 skojade Leslie West och sade att nu får jag väl lära mig att spela gitarr på ett ben. Men faktum är att de album den forne Mountaingitarristen gett ut sedan det uttalandet varit riktigt starka. Det som förenar Unusual Suspects (2011), Still Climbing (2013) och dagsfärska Soundcheck är det pigga, laddade framförandet av en skön blandning av låtar samt att han till dessa album bjudit in intressanta gäster för ett gott jam på någon eller några av de covers som alltid bjuds.

”Left by the roadside to die” inleder och Leslies rytande sång låter lika ursinnig som den gjorde i ”Never in my life” på Mountains legendariska debutalbum Climbing! (1970). Men det är hans distinkta gitarrton som stjäl showen. Hans spel är varken särskilt fiffigt eller nyskapande men det är som att bli örfilad med en fläskkotlett varje gång han snärtar till med plektrumet. ”Empty promises/Nothin´ sacred” är om möjligt ännu saftigare och i den instrumentala ”A stern warning” köttar Leslie med en akustisk gitarr med motsvarande resultat. Covervalen är som vanligt av varierande kvalitet. I Willie Nelsons ”You are my sunshine” delar han solon med Peter Frampton i en utsökt akustisk version som för tankarna till Johnny Cash och hans American recordings-svit. Curtis Mayfields ”People get ready” smakar också fågel men Jeff Becks version från 1985 rår han inte på. Men sedan sinar kreativiteten och de efterföljande tolkningarna luktar utfyllnad. Att Beatles ”Eleanor Rigby” kommer som ett solonummer för basgitarr är förvisso kreativt men det är inte synonymt med bra. Kul är däremot liveversionen av Willie Dixons ”Spoonful”. Leslie spelade in den tillsammans med Jack Bruce och trummisen Joe Franco på en klubb 1988 och presenteras här som en hyllning till den i fjol bortgångne vännen, basisten och sångaren.

Leslie West – Soundcheck
Mascot/Provogue

1. Left by the roadside to die
2. Give me one reason
3. Here for the party
4. You are my sunshine
5. Empty promises/Nothin’ sacred
6. A stern warning
7. People get ready
8. Going down
9. Stand by me
10. Eleanor Rigby
11. Spoonful

https://www.facebook.com/lesliewestmountain/

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.