Hällas – Hällas

Hallas_Hallas_2015
Hällas – Hällas

Det krävs en del för att sticka ut om du lirar sjuttiotalsosande och småproggig tung rock idag. Hällas från Sverige gör sitt bästa genom att addera en aura av åttiotalets New Wave of British Heavy Metal samt psykedeliska tongångar inte olikt Hawkwind. Detta resulterar i att man osökt inte bara tänker på Graveyard och senaste Horisont utan även Mountain och November medan man lyssnar på detta debutverk. Musikaliskt fängslar bandet mig direkt. Det omisskännliga svänget från sjuttiotalet, de snygga vändningarna i musiken och de medryckande melodierna fångar in och tar med mig på en härlig musikalisk resa. De har även modet att ibland blanda allt detta med åttiotalets tvillinggitarrer samt element från spacerocken och skänker således både variation och dynamik till musiken. Så långt är jag såld, jag diggar detta stenhårt. Tyvärr är sången inte lika bra. Stundtals känns det som sången ligger helt fel i ljudbilden och dämpar därmed en del energi från musiken. Sen vet jag inte om det är sångarens teknik eller produktionens fel men det känns inte som han uttalar orden fullt ut. Jag vet inte hur jag ska beskriva det men det känns inte helt okej till musiken i alla fall. Men då detta är just ett debutalbum, även om speltiden inte ens sträcker sig till en halvtimme, så tror jag grabbarna hinner jobba mycket på sitt uttryck till nästa album. Ett album som jag ser fram mot enormt mycket för detta band kan ställa till med stordåd om de utvecklas rätt.

Hällas – Hällas
The Sign Records

1. Autumn in Space
2. Insomnia
3. Hällas
4. Tale of a Tyrant

www.facebook.com/haellas

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.