Saffire – For The Greater Good

Saffire-For The Greater Good
Saffire – For The Greater Good

Blev helt såld i bandet första gången jag såg dessa herrar på livescenen, den ögonblickliga uppenbarelsen var den helt fenomenala rösten från Tobias Jansson’s stämma. Ja att de också pumpade ut 70 – 80 tals orienterad rock i modern tappning kändes som vi säger i Göteborg ”Gött” bland alla dagens musikstilar. Debutplattan From Ashes to Fire blev också hyllad världen över, lite som om många saknat hederlig rock. Nu är det så dags för andra fullängdaren For The Greater Good och på frågan håller de ställningarna är svaret definitivt ett rungande ja, här presenteras ett genomstarkt album med tung produktion och låtar som fokuserar på melodier.

Inledande The Great Escape och Deep Purple känns närvarande med toner från rockens ”urgrunder”, speciellt från de snygga keyboards-slingorna. Spåret Casters of The First Stone valdes som första singel och video, en stark melodiös låt som bör gå hem hos alla rockälskande folk. Mer utstickande är dock titelspåret For The Greater Good som riktigt tar ut svängarna. Shadowland ja här går en del tankar till klassiska Rainbow men också till dagens mera powermetal baserad musik. Wake Up The World , ett mera episkt stycke i mellantempo och det går inte att undgå vibbar till den ”störste” av dem alla nämligen Dio. As Promises Burn, kanske den som är det mest AOR inriktade alstret på albumet vilket också går hem i detta hemmet med sin finstämda struktur. This Is Not The End rundar av andra fullängdaren med gott grove och en lite progressive touch. Ja albumet har varierade inriktningar inom ramen av den klassiska hårdrocken. Man kan hoppas Saffire får chansen att ta över tronen efter de gamla välkända för rocken har ju överlevt de flesta stilar och förhoppningsvis upplever en ny renässans bland dagens och morgondagens unga. Sweden Rock Festival är kanske inte helt fel ute 😉

For The Greater Good – melodisk hårdrock som står högt i kurs och Saffire förvaltar genren när den är som bäst.

Saffire – For The Greater Good
AOR/Metal Heaven

1. The Great Escape
2. Casters Of The First Stone
3. For The Greater Good
4. Heartless
5. Dandelion’s Shame
6. Shadowland
7. Wake Up The World
8. As Promises Burn
9. Blame It On The Rain
10. Ghost Town
11. This Is Not The End

http://saffire.se

www.facebook.com/saffiresweden

 

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.