Thirteen Stars – The White Raven

Thirteen Stars - The White Raven - 2015
Thirteen Stars – The White Raven

Benämningen southern rock läser jag lite överallt när jag skall plugga på om det för mig nya bandet Thirteen Stars. Lite missvisande kan jag tycka när jag väl börjar lyssna in mig på The White Raven som är bandets fjärde giv i karriären. Inledande Beautifully Numb bjuder nämligen på finfin brittisk pubrock i stil med The Quireboys och den härliga orgeln i efterföljande Circus of Dreams gör att de närmar sig Deep Purple. Det är just i gränslandet mellan pubrocken och hårdrocken från de brittiska öarna som Thirteen Stars finner sin plats i musiken men det är inte konstigt heller då bandet härstammar från norra England. Men det är inte hela sanningen heller för visst sveper det in lite sydligare vindar från den nordamerikanska kontinenten. DNA från Ted Nugents kraftfulla riff finns även i Jax Sedgewick gitarrspel och då bandledaren ”HossThompson är stolt ägare till en av Ronnie Montrose gamla gitarrer så finner vi den amerikanska rockkopplingen även där. Dessutom ligger hela tiden en skön blueskänsla och lurar och när Breadline gungar loss i ett härligt funksväng så inser man att det inte är något fel på antalet infallsvinklar. Även om variationen finns där och musiken svänger härligt så lyfter det aldrig riktigt så att det blir fantastiskt bra – vilket bandet har potential till. Lite starkare refränger och några fler minnesvärda melodier till nästa gång så kan nog det efterlängtade genombrottet komma.

Thirteen Stars – The White Raven
Off Yer Rocka Recordings

1 Beautifully Numb
2 Circus of Dreams
3 Tired of Waiting
4 Daddy’s Girl
5 Fool’s Heart
6 If You’re Gonna Break My Heart
7 Breadline
8 Long Drop Short Stop
9 Right for Wrong
10 Rocka Bye Baby

www.facebook.com/ThirteenStars

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.