Axel Rudi Pell – Game of Sins

Axel Rudi Pell Game Of Sins
Axel Rudi Pell – Game of Sins

Strängvirtuosen Axel Rudi Pell är återigen aktuell. Denna gång med ett ett nytt studioalbum vid namn Game of Sins. Det känns som tysken alltid är aktuell numera men gemensamt för alla dessa släpp är den oklanderliga kvalitén både på musiken och den fysiska produkten. Allt är perfekt när det kommer till tysken och hans musik. Det spelar ingen roll om det är svängiga heavy metal-stänkare, kraftfulla powerballader eller gungande mellantempoepos – allt är alltid perfekt. Axel Rudi Pell har nog aldrig tagit ett felaktigt ackord, sångaren Johnny Gioeli har förmodligen aldrig tagit en sur ton och vad trummisen Bobby Rondinelli kan det vet vi redan. Ingenting ligger fel, ingenting skaver, ingenting är för lite eller för mycket när Axel Rudi Pell skapar musik. Allt är perfekt och däri ligger problemet numera. Allt är alltid så perfekt så det går knappt att skilja den ena skivan från den andra. Faktum är att varje gång Gioeli ska börja sjunga på en refräng numera så börjar jag själv sjunga på någon refräng från ett tidigare album med gruppen. Detta beror på att gitarristen har en mall för den typ av låt han vill skriva och han använder den varje gång. Denna gång har han dessutom återanvänt några melodier och klichéer för mycket för att ett högre betyg skall kunna uppnås. En kamrat till mig hade ett bra argument en gång angående ett annat band som löd; ”Bearnaisesås blir ju inte godare bara för att du har en hel skål full med bearnaisesås.” Och det är ju sant. Bearnaisesås är ju supergott men äter man för mycket så blir det ju inte godare. Man blir snarare mätt på smaken och upplevelsen avtar. Exakt så upplever jag Axel Rudi Pell numera. The Masquerade Ball (2000) är enligt mig bandets mästerverk men nio album senare med exakt samma koncept, sound och typ av låtar så är jag numera mätt på Pells melodiösa hårdrock. Det är perfekt men tråkigt.

Axel Rudi Pell – Game of Sins
Steamhammer/Border Music

1 Lenta Fortuna (Intro)
2 Fire
3 Sons in the Night
4 Game of Sins
5 Falling Star
6 Lost in Love
7 The King of Fools
8 Till the World Says Goodbye
9 Breaking the Rules
10 Forever Free
11 All Along the Watchtower (Bob Dylan Cover)

www.axel-rudi-pell.de

 

Betyg: 5/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.