Primal Fear – Rulebreaker

primal_fear_rulebreaker
Primal Fear – Rulebreaker

När Primal Fear släppte sin självbetitlade debut 1998 och uppföljaren Jaws of Death året där på så gav de brittisk heavy metal en benhård tysk spark i ändan. Attityden och energin vräkte omkull mig och de har inte lyckats upprepa den bedriften sedan dess. Visst, samtliga åtta studiosläpp som kommit därefter har alla innehållet kompetent tysk heavy metal men det har endast varit ett till två spår på varje skiva som ens har snuddat vid bandets forna toppform. Därför började det kittla lite extra då förhandsrapporterna talade om att nya given Rulebreaker skulle påminna en hel del om just debuten. Helt fel är det inte men samtidigt låter Rulebreaker precis som Primal Fear brukar göra numera. En mix av Judas Priests Painkiller, Accept och lite mer melodiösare tongångar. Inledande dubbeln Angels of Mercy och The End is Near är bland det bästa de har släppt ifrån sig på flera år. Speciellt andra spåret tilltalar mig lite extra med sitt sköna groove. Bandet kommer här som bäst till rätta med ett mörkare anslag och ett lite ondare uppsåt vilket är en kontrast mot efterföljande och glättiga, men bra, Bullets & Tears. Sedan följer ett pärlband med klassisk Primal Fear-metal i varierande tempon. Värda att nämna är den underhållande fartdåren In Metal We Trust, den för bandet lite ovanliga powerballaden The Sky is Burning samt elvaminuterseposet We Walk Without Fear som visar upp en mer episk sida av bandet. Allt är som sagt väldigt kompetent och välljudande men jag har haft roligare stunder i sällskap med Primal Fears musik. Detta är ett högst stabilt album men någon ny formtopp är det inte tyvärr.

Primal Fear – Rulebreaker
Frontiers Music Srl

1. Angels of Mercy
2. The End is Near
3. Bullets & Tears
4. Rulebreaker
5. In Metal We Trust
6. We Walk Without Fear
7. At War With the World
8. The Devil in Me
9. Constant Heart
10. The Sky is Burning
11. Raving Mad

www.primalfear.de

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.