A Secret River –  Mirror Universe

Från Eksjö i djupaste Småland kommer A Secret River, en kvartett som spelar klassisk progrock med fokus på starka melodier och målande, tänkvärda texter. Jag får en känsla av att band som Camel och The Flower Kings befolkar bandets skivhyllor, men det slutar inte där. ”Beyond my years” för exempelvis tankarna till Moon Safari och både en och två gånger bryts den mjuka elegansen av tuggande riffande och dubbla baskaggar, vilket ger vid handen goda influenser ifrån hårdrock och prog metal. Andreas Ålövs delikata bassolo i ”The bridge” liknar å sin sida Chris Squire i Yes, medan den kvinnliga leadsången (Elin Bergstrand) i ”Mirror universe” påminner om Aleena Gibson i Kaipa.

Egentligen är det dock överflödigt att rabbla referenspunkter, då A Secret River i slutändan är sin egen lyckas smeder, som lyckas skapa ett eget sound, och framför allt lyckas man skapa känslor i sina lyssnares sinnen. Särskilt gäller detta ”Billion of souls”, det avslutande episka numret under vars fjorton minuter det mesta och lite till hinner hända. När två ensamma gitarrer bereder väg för ett andaktsfullt körstycke i moll, då reser sig nackhåren till albumets absoluta höjdpunkt. 

A Secret River – Mirror Universe
1.Celestial Fields 07:50
2.The Bridge 04:51
3.Moments 08:49
4.Mirror Universe 05:44
5.Beyond My Fears 07:04
6.The Pain You Didn’t See 04:54
7.Billions of Souls 15:45

https://www.facebook.com/asecretriver

https://asecretriver1.bandcamp.com/album/mirror-universe

Betyg: 7/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.