Magnolia – På Djupt Vatten

Magnolia - På Djupt Vatten - 2016
Magnolia – På Djupt Vatten

 

Den kraftfulla powertrion Magnolia rullar vidare på redan utstakad väg och vässar till låtskrivandet på nya given På Djupt Vatten ytterligare ett snäpp. Sedan starten har de gungat, krängt och rullat fram med svängig organisk sjuttiotalsrock ibland inlindat i ett psykedeliskt skimmer. För var giv har de blivit rakare, starkare och mer genomarbetade. Med andra ord bättre. På denna den sjätte given så är både riff och refränger mer minnesvärda än tidigare och tankarna förs som vanligt till band som November, Abramis Brama och Cream. Magnolia har dock mejslat fram en egen identitet och står stabilt på egna ben vilket hörs i musiken som framförs med pondus och självsäkerhet. Energiknippet Astronaut inleder på ett väldigt bra sätt, den ibland smått intrikata Lev Varje Stund gör mig fokuserad och Ensamvarg får en att tänka till. I Kan Du Förlåta Mig bjuder de både på muller och psykedeliska tongångar som snyggt bryggar samman med varandra. Den efterföljande akustiska snutten Brev Till Horisonten är ett perfekt intro till rockiga Jag Ska Dra Iväg som i sin tur är en snygg kontrast till det efterföljande tunggunget i De Stora Leker Krig. Hela kalaset avslutas med de fartfyllda Molnen Skingras och Lilla Vännen innan instrumentala Lugnet Efter Stormen får agera outro. I det stora hela är Magnolia mindre flummiga och progressiva än tidigare. De rullande riffen, framåtandan och en mer träffsäker attityd har istället tagit mer plats vilket jag tackar för. Detta ger oss bandets starkaste album i karriären och förhoppningsvis får nu fler upp ögon och öron för detta härliga band.

Magnolia – På Djupt Vatten
Transubstans Records/Record Heaven

1. Astronaut
2. Lev Varje Stund
3. Ensamvarg
4. Kan Du Förlåta Mig
5. Brev Till Horisonten
6. Jag Ska Dra Iväg
7. De Stora Leker Krig
8. Molnen Skingras
9. Lilla Vännen
10. Lugnet Efter Stormen

http://magnoliarock.se/

https://www.facebook.com/Magnolia

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.