Massive Wagons – Welcome to the World

Massive Wagons - Welcome To The World - 2016
Massive Wagons – Welcome to the World

 

När inledande låten Nails rullar igång så är jag med på noterna direkt. Det här är ettriga riff från amerikanska västkusten, en kaxig attityd och ett gott driv. Detta är ju nästan Testament-light! Okej sångaren Baz Mills har inte riktigt det tryck i rösten som behövs men tar igen det med en stark refräng och bra melodier. Efterföljande spåret Tokyo inleder lika lovande om än lite rakare och rockigare. Där tar det roliga slut. En bit in på låten skiftar det tvärt och resten av skivan blir en uppvisning i tillrättalagd och slätstruken Bandit Rock-rock med poppunkiga inslag. Det finns inte så mycket matnyttigt att reta smaklökarna med här utan det mesta slinker ner utan problem. Men med det sagt så ska jag inte påstå att det inte finns ett visst underhållningsvärde. Det är trots allt ganska svängigt, refrängerna är hyfsat medryckande och de kan säkert hitta en publik bland de som lyssnar på just rockradio. För min del blev detta det första mötet med brittiska Massive Wagons en väldigt slätstruken historia. Visst, jag har inga problem att lyssna på skivan, men här finns heller ingenting som får mig att vilja lyssna på den en gång till när den väl snurrat klart. Men tycker du att ditt behov av musik blir tillfredställt av att lyssna på Bandit Rock så är det bara att kolla upp Welcome to the World direkt.

Massive Wagons – Welcome to the World
Off Yer Rocka Recordings

1. Nails
2. Tokyo
3. Welcome to the World
4. Ratio
5. Shit Sweat Death
6. The Day We Fell
7. Fighting Jack
8. Jodie
9. Aeroplane
10. Fee-Fi-Fo-Fum

www.facebook.com/MassiveWagons

 

Betyg: 5/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.